Ano, v této situaci 50% víkendů mi nepřijde zrovna vstřícné a považovala bych to za házení klaců. Ale tvých 100% víkendů a 100ˇnákladů na děcka také není zrovna lukrativní nabídka. Nevím, co počítáš do nákladů na děti, ale pokud na takového dvouleťáka jídlo, oblečení cca 1-2 tis měsíčně, tak to není zrovna něco, co by ženské na mateřské vytrhlo trn z paty. Páč ona má tou péči užlý zisk v řádech několika desítek tisíc. A z rodičáku v řádech pár tisíc musí uživit sebe, včetně bydlení.Simpson123 píše: ↑04 bře 2019 08:44 Jak si představuješ bez školky stridavku se spolupracující matkou? Oba na půl úvazek nebo ona na mateřské a ty zbytek času?
Uz jsem to psal drive, dle meho idelani je model ze matka vyjde otci (ktery chodi do prace a plati 100% nakladu na decka) vstric a umozni mu aby otec pecoval patek až pondeli rano (tedy cca 2,75 dne ze 7, pece otce pak vychazi na cca 40% casu).
Osobne povazuji argumenty matky ze preci matka na rodicaku (decka pod 3 roky nechodi do skolky) musi mit taky 50% vikendu v teto situaci za hazeni klacku pod nohy otce, ale tady je to OT.
Ale klidně bych ti navrhla , že to bude opačně. Dětem zajistím oblečení, přidám ti na jídlo. Můžeš jít na rodičák. Já s nima budu ty víkendy a k tomu bych ještě chtěla jedno odpoledne a noc v týdnu. Šel by jsi do toho? Finančně by jsi to utáhl? V práci by ti to prošlo?