Nevím k čemu by mi to bylo. Postoj OSPODu je, že rodiče mají konflikt (páč otec chce pečovat), a proto není SP vhodná. Děcka jsou 5 a 8. Vše se veze na ovlivněné dceři, která byla matkou řádně poučena o nespravedlivosti SP (zapsáno OSPODem jako vyjádření dcery k SP). Mladšímu je to jedno, není ještě nijak ZÁSADNĚ ovlivňován. Aktuálně nám začíná: jsi "nemocný", musíš být u mámy Mě stačí, že dceru "mučí" matka, nebudu ji mučit také nějakým přesvědčováním, únosy. Není blbá, ona moc dobře ví, kdo ji má vyzvednout ze školy, u koho bude dalších X dnů spát.Simpson123 píše: ↑03 úno 2020 11:24 HIPO a co riskovat a nechat udelat psychoposudek jen na otce + decka podporujici SP?
Je to ukázkový případ, který je popsaný v psychologické literatuře ohledně porozvodových stavů u dětí. Dcera chce vyhovět svým postojem primárnímu - manipulujícímu pečovateli, aby měla klid.
Viz. úžasná publikace ke stažení: http://www.ditevkrizi.cz/ci-je-to-hra/
U OS nebylo zkoumáno nic. Soudce to zhodil ze stolu, že není změna poměrů (matka ukončila mateřskou, obě děti začaly chodit do ZŠ, MŠ, otec si sehnal konečně vhodné bydlení - nic nebyla změna). Nezabýval se ani zcela do očí bijící zprávou OSPODu, kde byl popsán krásný případ manipulace (mamka se se mnou bavila o SP hrozně moc, říkala mi, že to není spravedlivé, protože táta od nás odešel).Simpson123 píše: ↑03 úno 2020 11:24 A nebo co na KS namitat ze nebylo odborne a nezavisle zkoumano co je zajem decek
Takže možná by to stálo zato, zkusit to takto nějak hodit zpět na OS, akorát já se u KS domáhám toho, aby bylo mému návrhu na SP vyhověno, nikoliv aby byl vrácen zpět na OS.
Máme pravomoc. rozsudek, kde není určen styk. Nepravomoc. ho určuje na 3/14, pozdější dohoda s pomocí OSPOD nastavila 5/14.Simpson123 píše: ↑03 úno 2020 11:24 Podle me je jedina cesta ke SP udelat z te dohody 10/30 mrtvolu a prejit ve fazi nepravomocny rozsudek do otevreneho konfliktu a stridat 50/50 proti vuli matky.
Moje děcka jsou už docela velký a defakto kdybych se snažil o střídání 50/50 proti vůli matky, tak oni to nebudou chápat a určitě by to náš vztah poznamenalo.
Navíc, školu mají v místě bydliště matky a její rodiče můžou děti ze školy vyzvedávat. A dohadovat se s nima před děckem, učitelama, to by mi jenom přidělalo potíže.
Další fakt, proč tohole není žádná forma řešení je fakt, že bývalka se nebála jen tak podat návrh na PO a domáhat se určení styku v rozsahu jak jej stanovil zatím nepravomoc. rozsudek. - 3/14.
Tak u nás je to jak přes kopírák, ve všem co píšeš. Matka se furt rýpe v nesmyslech, vše ji vadí, nic jí není dost dobrý.Simpson123 píše: ↑03 úno 2020 11:24 BTW ty posudky by zase o rok prodlouzily agonii souzeni a tahanic a to je neprijemne a drahe, jenze muj poznatek je ze ta agonie dohadovani s matkou nema konec ani u me...
Mě je teda docela jedno, jak dlouho se budeme handrkovat ohledně péče o děti. Já se chci starat, vychovávat, ona mě chce vytěsnit ze života dětí. Prostě pomsta, jiné vysvětlení pro to nemám.
Akorát matka si neuvědomuje, že za rok budeme řešit školu pro mladýho.
A ani to, že jak nastoupí do ZŠ, bude to další změna poměrů.
Za dva roky budeme řešit přestup dcery na jinou školu na 2. stupeň.
Já to vidím opravdu jako chlap - sednem si, dohodnem se, v něčem ustoupím já, v něčem ona, dohodnem si jak budeme řešit školy (rámcově, ale hlavně vzdálenost). A podle toho pak můžeme jet dalších 10 let.
Ale matka vnímá a řeší akorát svůj aktuální, víc než 2 roky trvající pocit nenávisti k mé osobě a není kvůli tomu přístupna racionální diskuzi. Potřeboval bych ji spíš dostat na sezení k psychologovi, než na mediace...