Asimetrická střídavá péče
-
- Stálice fóra
Asimetrická střídavá péče
Asimetrická SP, kde je ten pomyslný zlom, kdy může soud určit, že se nejedná o styk výlučný s rozšířenou péčí a nebo SP. Nebo to je čistě na uvážení soudce?
-
- Stálice fóra
Re: Asimetrická střídavá péče
Je to na libovuli soudce, ale ten pomyslny zlom je u rozvrzeni pece 6/8. Tam uz to bije do oci kazdeho, protoze 6/8 uz je blizko symetrickemu usporadani pece 7/7 (50/50), takze i selsky rozum rika ze nepujde o peci jen jednoho rodice a druhy rodic je "podradny/druhorady" rodic - stykac.
BTW i kdyz slovni eskamoterstvi buji na CR soudech jako houby po desti, nic jako siroky styk/rozsireny styk neexistuje, NOZ § 907:
(1) Soud může svěřit dítě do péče jednoho z rodičů, nebo do střídavé péče, nebo do společné péče; soud může dítě svěřit i do péče jiné osoby než rodiče, je-li to potřebné v zájmu dítěte. Má-li být dítě svěřeno do společné péče, je třeba, aby s tím rodiče souhlasili.
Takze jakmile decko dostane do pece matka, jsi stykac bez ohledu na to kolik styku ti pani soudkyne nadeli. Jinak pozor na hmatatelne rozdily v psychologickem chapani matek (i sirsi okoli), ta pozice matky majici decko v peci je opravdu jina nez SP.....myslim ze se to stale podcenuje ale rozdil je to v praxi veliky.
BTW i kdyz slovni eskamoterstvi buji na CR soudech jako houby po desti, nic jako siroky styk/rozsireny styk neexistuje, NOZ § 907:
(1) Soud může svěřit dítě do péče jednoho z rodičů, nebo do střídavé péče, nebo do společné péče; soud může dítě svěřit i do péče jiné osoby než rodiče, je-li to potřebné v zájmu dítěte. Má-li být dítě svěřeno do společné péče, je třeba, aby s tím rodiče souhlasili.
Takze jakmile decko dostane do pece matka, jsi stykac bez ohledu na to kolik styku ti pani soudkyne nadeli. Jinak pozor na hmatatelne rozdily v psychologickem chapani matek (i sirsi okoli), ta pozice matky majici decko v peci je opravdu jina nez SP.....myslim ze se to stale podcenuje ale rozdil je to v praxi veliky.
-
- Stálice fóra
Dekuji. U nas je to 6/8 a odaouhlaseno obema rodici.
Jak tvrdi protistrana. Neni to 50:50 nejedna se o SP 🥴. Zalezi na tom jak to pojme soudce.
Jak tvrdi protistrana. Neni to 50:50 nejedna se o SP 🥴. Zalezi na tom jak to pojme soudce.
-
- Stálice fóra
Ty to mas zajete uz dele nez 2 roky = decka jsou v peci matky a souhlasil jsi s tim tehdy naivne sam a ted po letech chces SP. V tve situaci by byl pokrok i kdyby soudkyne vydala rozsudek ze mas definovany styk 6/14, mel bys vyhodu pevne danych casu a mel bys v tom poradek. Blbe je ze tvoje matka si uz zvykla a zpevnila ze je majitelka decek + si zvykla ze platis skutecne tucne aliky (35% platu). Tohle mysleni matky zmenit je problem.
BTW ja mam taky styk na dohodu s matkou vydreny v poradne (taky dve decka a taky styk cca 5-6/14) a napisu na rovinu ze se bojim do toho sahat, decka mam maly, vyckavam. Na matku jsem jako med, proste citim ze matka ma pocit stale stejny - jsou to jeji decka, ona rozhoduje, ja si decka jen pujcuju.
BTW ja mam taky styk na dohodu s matkou vydreny v poradne (taky dve decka a taky styk cca 5-6/14) a napisu na rovinu ze se bojim do toho sahat, decka mam maly, vyckavam. Na matku jsem jako med, proste citim ze matka ma pocit stale stejny - jsou to jeji decka, ona rozhoduje, ja si decka jen pujcuju.
Nic take nebrani tomu nazvat to peci spolecnou. Take nikde neni definovane kdy o spolecnou peci jde, a kdy uz ne.
U 6/8 by mel kazdy rozumny clovek jasne videt, ze pecuji oba rodice.
U 6/8 by mel kazdy rozumny clovek jasne videt, ze pecuji oba rodice.
-
- Stálice fóra
Chapu, ale ja to tak nechci. Ono ani to, ze si jako med ti nezaruci ferovy pristup matky. Nechci se prosit o svoje vlastni deti a byt pecovatelem kdy matka urci. At tak ci tak ted mam den navic proti minulemu stavu. Ja porad verim v logiku a zdravy rozum soudce. Ale zaroven mam i zkusenost ze pravo neni spravedlnost. Nejsem menejcenejsi nez je ona. A moje vychova neni v nicem horsi. A pokud oba rodice chteji uprimne pecovat o svoje deti. Verim ze jim to bude umozneno.Simpson123 píše: ↑20 kvě 2019 15:21 Na matku jsem jako med, proste citim ze matka ma pocit stale stejny - jsou to jeji decka, ona rozhoduje, ja si decka jen pujcuju.
Já jsem před pěti lety vyfasoval asimetrickou střídavku s devíti dny v měsíci. Odůvodněno to bylo tak , že dítě je ještě příliš malé a je více vázáno na matku. Matka chtěla výhradní péči a můj styk od čtvrtka do neděle 1/14 dní a já stridavku 1:1. Takže chytře to soudkyně střelila aby matce zůstalo výživné a styk a já měl tu stridavku. Potomj se stejně oba odvolali, měl jsem střídavku 1:1a teď mám asi tři roky výhradku. Takže asimetrická péče i v takovemem rozdílu je možná. V normální rodině taky většinou rodiče o deti nepečují stejnou mírou a nikdo jim je proto nebere z péče.
Nějaké jednoznačné pravidlo jistě není. Z okolí - 5/14 všechno výhradní péče matky ( znám asi 4 ) . 6/14 všechno na základě dohody společná péče ( znám 4 rodiny).