Achjo, je mi z toho smutno, jak to jeste dnes, s pomerne rozsahlou zkusenosti se stridavou peci napric celou spolecnosti, muze nekdo takhle psat

(. A ne jen tak nekdo - PSYCHOLOG. To jsou porad ty same demagogicke kecy - jedna postylka, zapominani, chaos, .... argument ze u otce se o deti stara otcova milenka - no kde to jsme??? Proc nazyva otcovu partnerku milenkou?? Proc se nesnazi tedy rict i "u matky se stara matcin milenec", pokud maji oba rodice nove partnery??
A neustale navrhovat aby detem zustal jeden domov, a stridali se rodice (ano, s postrannim umyslem cha - jen si to zkuste predstavit, co byste chteli po chudakovi svem diteti) - to je take slusne dogma zasete Klimesem.
Mluvil jsem s nekolika slusnymi psychology, co problematiku celkem chapali (na rozdil od teto damy). Nicmene i oni navrhovali tenhle model (stridat v prostredi rodice) jako moznou, pravdepodobne k diteti setrnejsi variant. Pote, co jsem jim vysvetlil uskali stridani rodicu v jedne domacnosti ditete (zkracene - je nutne platit 3 domacnosti, misto dvou - penize jdou zpravidla ve prospech ditete pouzit lepe ... dochazi ke vzniku dalsich a dalsich sporu mezi rodici /kdo vyzral lednici a nenakoupil, kdo neuklidil, kdo vymaluje/, misto aby se eliminovali ... co novi partneri obou rodicu?... a to nejdulezitejsi - ani s jednim rodicem deti nezaziji FUNKCNI, normalni model rodiny, ani jeden z rodicu jim nebude davat normalni model chovani k partnerovi, rodinneho zivota/. Chvili na me koukali, zamysleli se, povytahli oboci a rikali nojo, to mate pravdu, nad tim jsem nikdy nepremyslel(a), to opravdu moc vhodne neni. Myslim, ze od te doby to uz rodicum nenabizi. Samozrejme - jako ve vsem - existuje i nekolik rodicu co do toho takhle sli a nejakou dobu to funkcne kratsi dobu praktikovali - ale ti do toho sli oba dobrovolne, a fungovalo by jim to i v jakemkoli jinem modelu.
A zkouset hrat na "socialni" strunu, ze dite u jednoho bude ve vile s bazenem, a u druheho v garsonce?? Asi u otce ve vile, a u chudinky matky v garsonce? No tak pokud vim, vyzivne je stanovovano i pri stridave peci, pokud je otec vyrazne bohatsi, matce na peci o dite take vic prispiva on (soud vyrovnava zivotni uroven ditete u rodicu). Ale i kdyby to nedelal - jak to tedy pani Holaskova udelame? Dite radeji do te vily s bazenem poustet nebudeme vubec, aby to nezahledlo? Vilu s bazenem otci sebereme a odevzdame mamince? Nebo se musi otec taky prestehovat do garsonky? Co kdyz to bude naopak, matka ma vilu, otec garsonku, nepustime k nemu dite aby ho nevydesila chudoba? Nebo?
Byt clanek one "psycholozky" takhle genderove nevyvazeny opacnym smerem, myslim ze by tlak neustala, a ihned prestala ucit, a mela hanbu v celem odbornem kruhu.
Jen co vychladnu, pokusim se najit kontakt a pani psycholozku vyzvat zde k obhajeni svych nazoru a k odbornejsi diskuzi nez bulvar clanek.