NO, tkže se shodneme, že kdo se starat nechce, má platit. Klidně dost.HIPO píše: ↑10 lis 2020 16:36Tak to je snad bez diskuze, kdyz jeden jen plati aby se starat nemusel, nemá žádný ambice brát děcka na dovču...
O tom jsem ale nepsal. Já psal o tom kde se otec chce starat, ale nemůže, protože matka, soud, výlučná péče, vysoké alimenty. A pak ani s děckama nemůže na dovču, protože na to nemá.
Mě z toho zase plyne to, že kdo se chce starat, tak tomu by to mělo být systémem umožněno a výše alimentů by měla zásadně pokrývat pouze životní minimum dítěte.
Obrátím to...
Proč by měl nízkopříjmový otec jezdit s dětmi na dovolenou, kterou si ze svého platu dovolit nemůže? Jen proto, že si na tu dovču našetří z alimentů, které mu platí dobře vydělávající matka?
Proč ten chlap nejde studovat, aby si mohl najít lepší práci? Aby nemusel žít z alimentů?
A jak má ta na první pohled bohatá máma vysvětlit dětem, že na dovolenou s ní opět nepojedou? Že pojedou jen s tátou, protože máma tátovi posílá každý měsíc hromadu peněz a jí už peníze na dovču nezůstanou?
Máma - Táta. Stále nějaké hranice, bariéry. Styky, alimenty, problémy.
Shodneme se, že tvůj případ by se dal narovnat tím, že ti bude umožněno pečovat.
Stran alimentůpři vyrovnané střídavé pči a nějaké dorovnávání životní úrovně - hele, nevim, nemám uplně jasno. Za mě by tam asi nějaké zohlednění výše příjmů rdičů být mělo, tedy alementy i při střídavé péči 50:50 nevylučuji. Ale spíš s ohledme na dítě, nespravedlivost vůči povinnému do jisté míry chápu.