Snad nebude vadit , že jsem maminka..
Na začátek, aktuálně jsme s přítelem 7 let, máme dvě děti skoro 3 roky a 8 měsíců. Podotýkám , že otec je opravdu milující ! Se starší dcerou má nádherný vztah, dcera k němu vzhlíží dalo by se říci , že snad i více než ke mě, nemá problém s tatínkem být delší dobu o samotě, od malička se o ní perfektně staral, jak v době nemoci, tak i normálně, doma jako otec opravdu funguje. Dcery miluje a oni milují jeho.
Náš vztah prochází dlouhodobě velkou krizí, v květnu 2014 jsem s dcerou první dokonce odešla do pronajatého bytu, žádné svěření do péče jsme neřešili, protože jsem si myslela , že jsme "dospělí" především milující máma a táta a na všem se dokážeme domluvit.
Pečování o dceru v té době ( 2 měsíčního odloučení) probíhalo opravdu bez problému. Střídali jsme se nepravidelně, opravdu podle potřeby, několikrát cca 2x až 3 do týdne u tatínka přespávala, dalo by se říci, že jsme byli denně všichni 3 v kontaktu alespoň na půl den, někdy dcera zůstávala přes noc a odjížděla jsem jen já. Probíhali společné výlety atd... Opravdu nebyl problém. Myslím si, že i oběma to vyhovovalo. Peníze na dceru jsem nedostávala, nebylo potřeba. Vrátili jsme se k sobě a fungovalo to chvíli - otěhotněla jsme a máme další dceru. Nyní je to už neúnosné pro nás oba - nedokážeme spolu mluvit pokud žijeme spolu.
Momentálně jsme, ale v bodu kdy muž požaduje striktně jen střídavou péči 7/7 ... Moc dobře vím, o čem střídavá péče je. Muž totiž již jednu střídavku má o svoji první dceru právě 7/7. Ať na to pohlížím jak chci, nemyslím si , že je to zrovna dobrá volba, když pominu neustále dovážení zapomenutých věcí tak i problému jako vzájemné citové vydírání od rodičů... nemožnost se vidět s druhým rodičem u kterého aktuálně není... prostě se mi to nelíbí, navíc když se zeptám na názor (dítěti je již 13 let - střídavka probíhá zhruba od 4 let) řekne že ho to nebaví, pořád se každý týden pakovat, ale jinou možnost nemá když chce být s tátou i mámou. Manipulace taky probíhá, a navíc vidím , že dítě není šťastné. Nechci to tak pro svoje dvě děti...

Prosím jak tuto situaci vyřešit, když jsem opravdu přístupná na jakoukoli dohodu jen nechci aby se děti každý týden pakovali na jiné místo - a nechci být celý týden bez nich.
Je prosím nějaká možnost společné péče?? Aby měli děti "jeden" domov u mě a tatínek by měl s dětmi styk kdykoli ? Nějaká forma se kterou jste vy jako tatínky opravdu spokojení ?? Opravdu nejsem ta - která chce tatínka odříznout ublížilo by to jak dětem - těm především tak i tatínkovi.
Chtěla bych teda podat na soud žádost, nějakou formu dohody kterou tatínkovi nabízím - bohužel není s ním o tom žádná řeč, o první dceru se soudil několik let, nedobrovolně ji několik měsíců neviděl, protože byla neznámo kde - nedokáže pochopit, že existují i ženský které mu dítě neunesou a naopak se dokážou domluvit i bez papíru striktně 7/7...