prázdniny
Re: prázdniny
Ma na to "pravo" uplne stejne jako kdyz to same budes chtit ty po ni. Mas nejaky dovod ji to nerict? Rika to ona tobe?
Nicmene - kdyz si souhlasil se sverenim do pece matky a stykem "dle dohody" (proc??), tak to ji hled nenastvat. Pokud ti kontakt s detmi vyrazne omezi, budes to mit docela slozite na nejakou rozumnou uroven ho opet nastavit.
Nicmene - kdyz si souhlasil se sverenim do pece matky a stykem "dle dohody" (proc??), tak to ji hled nenastvat. Pokud ti kontakt s detmi vyrazne omezi, budes to mit docela slozite na nejakou rozumnou uroven ho opet nastavit.
Tak jsem to musel dát k soudu. I když se vyjádřil nedávno, tak mi dal za pravdu.
Já myslím,že týden má sedm dní.Takže od pondělka do neděle atd....JJL píše:pokud máte v rozsudku dobu definovanou v týdnech,
pak se skutečně právnicky "týden" počítá do stejně pojmenovaného dne
pokud máte specifikované nějaké hodiny, může to být i více než píšete
např. od neděle 9h do další neděle 18h
Prave proto, ze ma sedm dni, pocita se od stejne hodiny stejne pojmenovaneho dne. Pokud bys pocitala "od pondelka do nedele" stejneho casu, a dalsi tyden "od nedele do pondelka" stejneho casu, napocitala bys misto 14-ti dni ... kolik? Ale to nic, soudkyne maji take s pocitanim casto velky problem, snazi se otcum co si maji deti brat v patek odpo a vracet v nedeli tvrdit, ze to prece maji tri dnyananha píše:..
Já myslím,že týden má sedm dní.Takže od pondělka do neděle atd....

Přesné znění od soudu co jsem dostal.
Termín prázdninového styku určuje otec, a to včetně dne a hodiny, ve kterém si děti vyzvedne.
Konec doby styku tak připadá na den a hodinu, které se pojmenováním a číslem shodují se dnem a hodinou, ve kterém si děti vyzvedl.
Není tedy pravdou, že by zákon počítal s počátkem týdne v pondělí a jeho koncem v neděli.
Termín prázdninového styku určuje otec, a to včetně dne a hodiny, ve kterém si děti vyzvedne.
Konec doby styku tak připadá na den a hodinu, které se pojmenováním a číslem shodují se dnem a hodinou, ve kterém si děti vyzvedl.
Není tedy pravdou, že by zákon počítal s počátkem týdne v pondělí a jeho koncem v neděli.
Jak je to prosím v případě, kdy je v rozsudku definováno 12dní/měsíc (nikoliv týdny).
Pokud rozsudek nedefinuje, může si to otec libovolně rozdělit? (např. 2x6dní)
A jak se to tedy počítá dle Vaší teorie? Kolik nocí "má" 12dní?
12 dní má 12 nocí?
12 dní má 11 nocí?
nebo 2*6 dní má 10 nocí
Díky.
Pokud rozsudek nedefinuje, může si to otec libovolně rozdělit? (např. 2x6dní)
A jak se to tedy počítá dle Vaší teorie? Kolik nocí "má" 12dní?
12 dní má 12 nocí?
12 dní má 11 nocí?
nebo 2*6 dní má 10 nocí

Díky.
Mám dotaz ohledně prázdnin. Jak to je když letos začínají prázdniny v sobotu 1.7.. Děti si mám dle rozsudku vzít 30.6. v pátek.
Taky jsme řešili, nakonec jsme toho využili a rovnou na tento pátek navázali prázdninovým stykem, abychom o ten den nepřišli a nemuselo se to zbytečně řešit.
Ono je problém, že s matkou není vůbec domluva. Takže i na ten pátek bude problém.
No, my bychom asi taky narazili a nesmyslně by se řešilo, že "ten otcův den končí o půlnoci" blabla. Pokud má matka VP, tak navrhuješ letní prázdniny časově Ty, ne? My jsme to rovnou spojili s letním prázdninovým stykem. Takže otec má syna rovnou od 1.7. a o ten pátek nepřijde. Nebo návrh už jsi posílal? My jsme se rovnou dívali, jak to navazuje i před prázdninami i po nich, abychom eliminovali ty šíleně dlouhé intervaly, kdy se spolu neuvidí.