Podívej, tyto pracovnice se pohybují v životě mé dcery a mne z cizí vůle, ne z mé ani dcery. Zasahují do našich životů a dokonce se je snaží uspořádat ne podle práva a zájmu dcery, ale podle svých "názorů". Nikdy se nezabývaly výchovnou způsobilostí rodičů, bráněním ve styku matkou, praktickou jistotou manipulace dcery proti otci, sabotováním role otce v životě dcery ze strany matky. Nijak nepomohly řešení. To pro ně není téma. A fakt, že s nimi člověk jednal vždy slušně, byť trvám na svém zájmu a právu vychovávat svou dceru, vedl jen k vyhrožování ("Se střídavou péčí, to vám říkám, my souhlasit prostě nebudeme, to budeme tvrdě proti tomu" - citace; "Jestli ten zápis použijete u soudu, bude zle" - citace), zastrašování a pomluvám (Klimešův pamflet). Rád bych je respektoval, pokud by se také chovaly slušně a nezaujatě, byl bych první, kdo by jejich práci ocenil. Stačí, kdyby se chovaly jako já. Nikdy není pozdě na to se změnit, to jsem jim i řekl - a výsledek? Výsměšný e-mail, že si nesmím dceru ani vyzvednout ze školky, na což mne OSPOD důrazně upozorňuje - a to za situace neupravených poměrů o dítě a faktu, že dítě ani na základě PO není svěřeno do péče matky.
Tyto pracovnice se pohybuji ve tvem zivote stejne jako v mem a v zivotech mnoha dalsich.. takovy je system.. a my bohuzel zijeme v takovem systemu.. Kazdy mame nejaky nazor.. nejake pocity.. neznamena to vsak, ze prave ten nas nazor je spravny.. Je treba respektovat, nazory jinych.. Kdyby jsi tam sedel ty.. nebo ja.. budeme privilegovat stridavou peci.. to ovsem neznamena, ze my jsme ti jedini, kdo maji pravdu.. jen by jsme vnaseli "nase" nazory do jinych rodin, kde o nase nazory nestoji..
Jsou to jen lide s ruznymi nazory na svet..
Kdyz jsem v minulosti prisel do styku s OSPOD, byl jsem pod zenskou se kterou jsem mel problem uz u pozdravu.. Reseni neni nadavat na cely OSPOD nebo jit do konfliktu s clovekem, ktery ma nad Tvym ditetem v podstate vetsi moc neco zmenit, nez ty.. Sel jsem za vedouci a pozadal ji, jestli bych nemohl dostat jinou pracovnici, nez pod kterou jmenem spadam.. vysvetlil jsem ji me duvody, tak aby je byla schopna pochopit i ona jako zena a nechala me si vybrat, se kterou pracovnici chci nadale jednat.. Tim vubec nerikam, ze jsem neco vyhral nebo se neco zmenilo, jen ja jsem mel lepsi pocit a kdyz nesla nazorove semnou.. nesla alespon vyznamne proti me a to si myslim, ze je podstatne..
A pokud se tyce, ze Ti neco nakazuji a zakazuji.. dojdi za jeji vedouci.. sdel to soudu.. Snazit se nekoho menit.. na to nemas munici.. jediny kdo muze neco zmenit jsi ty.. zmen svuj postoj vuci nim.. a snad bude lepe..
Kdyz se narodila ma prvni dcera, jeji matka musela byt nejaky cas v nemocnici.. nezili jsme nikdy spolu.. straral jsem se nekolik tydnu sam o tritydenni mimino.. po dvou mesicich matce "sikulka" z OSPODU zcela bezduvodne rekla, at mi dceru ukazuje jen pod jejim dohledem.. myslis, ze kdybych vletel na socialku a vynadal ji, ze je zamindrakovana krava, ktera mne nikdy nevidela, co to radi matce za kokotiny, ze by se neco vyresilo??? Me by se v tu chvili ulevilo, ale co by to vyresilo? Byl bych v boji s celym OSPODEM.. myslis, ze by nekdy nekdo chtel hledat nejaka ma prava a prava ditete a bla bla bla..