Příspěvek
od jsk » 29 lis 2018 11:04
To bude všude jinak, takže jen můžu napsat, jak to mám já. Je pravda, že kluci už jsou větší (15 a 12) a sami mají zájem hlídat si, co si s sebou vzít.
Mobil — oba kluci si spořili z různých příspěvků, od obou rodičů a babiček, a pak si oba nový mobil koupili letos v září z našetřených peněz. Samozřejmě je v jejich vlastním zájmu, aby si mobil vzali s sebou. Dobíječky občas zapomínali, už i předtím, tak jsou koupil za pár šupů dobíječky z Aliexpressu a ty už převážet nemusí.
Tablet u nás v rodině nikdy nebyl ani jeden, ani během manželství, neviděli jsme v tom smysl. Navíc tablety jsou v současné době velmi na ústupu, tím jak se zvětšil displej mobilů. Ale teoreticky asi bude fungovat to řešení navrhované katalyzatorem, tedy nechal sis tablet u mámy, tak jsi u mě bez tabletu.
Notebook má jen starší syn a protože ho baví programování, tak si notebook převáží sám od sebe, nemusím ho hlídat. Mladší kluk má účet na desktop počítači u mě v obýváku a když chce být na počítači, může tam. U ex má stejný účet na počítači u ní. Výhoda používat cloudové služby — všechna data má přístupná tam i tam. Zatím nepotřebuje počítač používat mimo domov (ani jeden domov), takže notebook pro něj zatím neřeším.
Kola — bydlíme s ex 10 km od sebe, to bych vždy vozil kola dodávkou nebo nevím. Přejíždět na kole taky vždycky nejde, počasí a podobně. Takže prostě volba padla na levnější kola, dvě kola z Decathlonu vyjdou cenově jako předtím jeden Author.
Lyže plánuju letos vzít z půjčovny, než kupovat.
Na narozeniny, vánoce a podobně raději volím dárky, u kterých buď nebude problém se zapomínáním, nebo děti nebudou řešit, že ten dárek bude trvale jen u mě. Starší syn k patnáctým narozeninám dostal automatické hodinky, žádné chytré, ale klasiku Seiko 5 a chodí pyšně jak páv, protože nikdo z jeho kamarádů nic podobného nemá (žádná potřeba dobíjení, průhledné sklíčko zespod, kterým je vidět jdoucí strojek hodinek). Dál fungují dárky jako knížky, deskové hry, vstupenka na nějaký koncert a podobně.